Kinderpostzegels 2020: goedkoop of duur? Een overzicht

Delen:

Sinds woensdag 23 september is de kinderpostzegels 2020 actie van start gegaan en deze zal eindigen op woensdag 30 september. Ook bij mij thuis werd er aangebeld: “Ding Dong”. Een klein meisje van rond de acht jaar staat voor de deur met de vraag: “Meneer wilt u kinderpostzegels kopen?”. Hierop kan ik natuurlijk geen “nee” zeggen waarbij ik vervolgens in overleg met het kind online een postzegel velletje heb gekocht t.w.v. € 13,60. Normaal gesproken ben ik tegen deur tot deur verkoop maar voor de kinderpostzegels 2020 actie maak ik een uitzondering. In deze blog een uiteenzetting of kinderpostzegels duurder of goedkoper zijn dan standaard postzegels.

Lees ook: Stappenplan voor 10% cashback en 20 euro gratis boodschappen tegoed bij de Lidl en/of Aldi

Zijn kinderpostzegels goedkoop of duur?

Misschien een gekke vraag maar ik was hier zelf benieuwd naar. In principe zou het natuurlijk niet moeten uitmaken of kinderpostzegels duurder zijn want het is ten slotte voor een goed doel. Toch ben ik op onderzoek uitgegaan om er achter te komen hoeveel we nu eigenlijk extra betalen voor een kinderpostzegel in vergelijking met een standaard postzegel.

Wat kost een standaard postzegel?

De tarieven van postzegels voor 2020 volgens PostNL zijn als volgt:

  • Een standaard postzegel om een brief te versturen in Nederland kost € 0,91;
  • Een postzegelcode kost ook € 0,91. Dit is een code van 9 letters en cijfers die je er zelf op kunt schrijven en net zo werkt als een standaard postzegel;
  • In november van elk jaar zijn er vaak decemberzegels te koop die normaal gesproken vijf cent goedkoper zijn dan de standaard postzegel. Hiermee kost een decemberzegel € 0,86.

Wat kost een kinderpostzegel?

Kinderpostzegels 2020 duur of goedkoop?
Kinderpostzegels 2020 duur of goedkoop?

Een kinderpostzegel is substantieel duurder dan een standaard postzegel. In euro’s is het verschil tussen de € 0,45 en € 0,50 terwijl dit verschil in procenten tussen de 49,45% en 58,14% ligt. Zoals eerder gezegd in deze blog: kinderpostzegels 2020 betreft een goed doel en het zou daarom niet uit moeten maken maar hierbij een overzicht van de kosten:

  • 10 ‘kinderpostzegels nijntje 2020’ kosten € 13,60. Hiermee kost iedere 2020 kinderpostzegel € 1,36;
  • Vergeleken met een standaard postzegel van € 0,91 is de kinderpostzegel € 0,45 duurder. In procenten betekent dit dat de standaard postzegel 49,45% goedkoper is dan de kinderpostzegel.
  • Vergeleken met een postzegelcode van € 0,91 geldt het zelfde: deze is net als de standaard postzegel € 0,45 goedkoper dan de kinderpostzegel. In procenten betekent dit dat de kinderpostzegel 49,45% duurder is dan de de postzegelcode en standaard postzegel;
  • Ten slotte, vergeleken met de decemberzegels van € 0,86 zijn de kinderpostzegels € 0,50 cent duurder. In procenten betekent dit dat de kinderpostzegel 58,14% duurder is dan een decemberzegel.

Kinderpostzegels 2020 online kopen

Sinds 2020 is het mogelijk om kinderpostzegels online te kopen naast de optie om het aan de deur te kopen. Het werkt heel eenvoudig. Als er bij je wordt aangebeld, scan je met je mobiele telefoon de QR-code waarna je naar de online webshop van Kinderpostzegels wordt geleidt. Hierna krijg je van de kinderen een sticker die je onder je deurbel kunt plakken zodat kinderen stoppen met aanbellen. Dit is handig want je zal immers dan (als het goed is) iets gekocht hebben in de online webshop. Het is overigens ook mogelijk om naar de online webshop te gaan en iets te bestellen zonder dat je een QR-code hebt ingescand. Dit kan zeker handig zijn als je bijvoorbeeld op het platteland woont en er belt geen kind aan.

Conclusie kinderpostzegels 2020 duurder of goedkoper?

Kinderpostzegels zijn duur. Je betaalt een toeslag tussen de 0,45 en 0,50 ten opzichte van een standaard postzegel of december zegel. In procenten betaal je voor een kinderpostzegel 49,45% tot 58,14% meer. En toch heb ik een velletje kinderpostzegels gekocht omdat het voor een goed doel is. Wil jij nu ook een kinderpostzegel velletje kopen en er is nog niet bij je aangebeld? Dit kan ook online en zonder verzendkosten. Wil je meer weten over kinderpostzegels dan raad ik je aan de officiële website te bezoeken zodat je hierover meer kunt lezen.

Ga jij ondanks de hogere kosten kinderpostzegels kopen of juist niet? Laat weten waarom wel of niet in een reactie onderaan deze blog. Ik ben benieuwd!

Lees ook: ALLES OVER DE CURVE CARD | TIPS NA 5 MAANDEN GEBRUIK

Delen:
Gesponsord

4 Antwoorden aan “Kinderpostzegels 2020: goedkoop of duur? Een overzicht”

  1. Wij kopen gewone postzegels altijd online, maar kopen wel altijd bij de kinderpostzegels kindjes een pleisterblikje of iets anders. maar geen postzegels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll Up