Geld verdienen met pakketjes aannemen in corona tijd

Geld verdienen met pakketjes aannemen in corona tijd📦

Delen:

Vanwege de corona crisis en het daarbij horende vele thuiswerken is het voor veel mensen nu eenvoudig om extra geld te verdienen met het aannemen van pakketjes. Het grootste gedeelte van de werkdag ben je toch sowieso thuis aanwezig. Zelf ben ik op onderzoek uitgegaan of dit misschien de moeite waard is om zelf te gaan doen.

Laatste update: 10/12/2020

Lees ook: Flitsmeister Pickup geld verdienen met pakketjes bezorgen📦

Hoe kan ik geld verdienen met pakketjes aannemen voor mijn buren?

Je kunt gemakkelijk geld verdienen tijdens de corona crisis door het aannemen van pakketjes voor je buren. Aangezien je tijdens de corona crisis veel thuis bent is dit een ideale manier om vanuit huis extra geld te verdienen. Het is jouw taak om de aangenomen pakketjes netjes te bewaren tot het moment jouw buren deze komen ophalen. Hiermee ben je belangrijk voor je buurt, maak je af en toe een praatje en krijg je daarvoor iedere keer een vaste vergoeding betaald.

Voordelen van geld verdienen met pakketjes aannemen voor je buren:

 • Minder eenzaamheid en buren die jouw werk waarderen;
 • Sociale contacten met je buren en hierdoor meer verbinding met je buurt;
 • Extra geld verdienen terwijl je toch al veel thuis bent;
 • Zelf aangeven in welke tijdsperiode pakketjes opgehaald kunnen worden;
 • Zelf aangeven hoeveel pakketten je maximaal wilt aannemen en hoe groot deze mogen zijn;
 • Verlaging van de CO2 uitstoot plus goed voor het milieu omdat de bestelbusjes slechts één bezorgpoging hoeven te doen.

Nadelen van geld verdienen met pakketjes aannemen voor de buren:

 • Minder flexibiliteit om ergens spontaan naartoe te gaan;
 • Kwetsbaarder voor inbraak indien bekend dat er veel pakketjes bij jou thuis liggen;
 • Variabele vergoeding per pakketje/post in plaats van vergoeding per uur op basis van beschikbaarheid;
 • Onvoorspelbaar: ieder moment kan er aangebeld worden waardoor jij in actie moet komen of misschien wordt er helemaal niet aangebeld.

Hoeveel geld kan ik verdienen met pakketjes aannemen voor mijn buren?

Er zijn twee partijen die het meest bekend zijn: ViaTim en Homerr.

ViaTim

ViaTim biedt twee verschillende opties om geld te verdienen. Bij de eerste optie verdien je een vaste vergoeding van €0.25 euro per opgehaalde pakketje. Als tweede optie verdien je €0.60 euro maar hiervoor moet je wel meer doen. Voor de hogere vergoeding moet je het pakketje zelf bezorgen in jouw buurt of een pakketje ophalen voor retour.

Het aantal pakketjes ligt gemiddeld tussen de 35 (rustige buurt) en meer dan 70 (drukke buurt). In het begin als je net gestart bent bij ViaTim zal je weinig pakketjes krijgen maar op een gegeven moment wordt dit steeds meer.

De vergoeding per maand ligt tussen de 8.75 euro (35 pakketjes) en 17.50 (70 pakketjes) bij optie één. Bij optie twee ligt de vergoeding tussen de 21 euro (35 pakketjes) en 42 euro (70 pakketjes). Zoals je kunt begrijpen zijn bovenstaande pakketjes hoeveelheden gemiddelden en zou het veel meer of minder kunnen zijn. Als je kiest voor optie twee verdien je meer maar zal je er ook meer tijd aan kwijt zijn.

Homerr

Bij Homerr verdien je een vaste vergoeding tussen de €0.28 en €0.35 euro per pakketje. Bij Homerr rekenen ze met een veel hogere hoeveelheid pakketjes per maand. Ik vraag mij af of dit echt zoveel hoger ligt als bij ViaTim, dit lijkt mij sterk. Hierdoor verdien je desalniettemin bij Homerr in het slechtste geval €0.28 * 80 = €22.40 euro en in het beste geval 280 * €0.35 = €98 euro. Dit zijn bedragen per maand waardoor je per jaar in het slechtste geval: 268,80 euro verdiend en in het beste geval: 1176 euro.

Hoe werkt geld verdienen met pakketjes aannemen bij Homerr?
Hoe werkt geld verdienen met pakketjes aannemen bij Homerr?

Conclusie geld verdienen met pakketjes aannemen voor jouw buren in corona tijd

De corona crisis biedt nieuwe kansen om geld te verdienen zoals het aannemen van pakketjes. Als jij het geen probleem vindt om verplicht thuis te zitten op door jou gekozen tijden dan is dit misschien een ideale manier om bij te verdienen. Naast extra geld verdienen kom je ook in contact met je buren. Een win-win situatie! Zelf kies ik ervoor om geen pakketpunt te worden omdat de vergoeding die je verdiend onvoorspelbaar is en je daarnaast inlevert op privacy/flexibiliteit.

Wat vind jij? Lijkt het je wat om pakketjes aan te nemen voor je buren om hiermee geld te verdienen? Laat het weten in een reactie onderaan deze blog.

Lees ook: POSTZEGEL KOPEN IN 2020? = 5.5% TOT 17.1% BESPAREN ✉️

Delen:

8 Antwoorden aan “Geld verdienen met pakketjes aannemen in corona tijd📦”

  1. Weinig kans op fraude denk ik omdat je je buren als het goed is kent. Daarnaast staat er sowieso op het pakketje het bezorgadres en naam van diegene die het pakketje komt ophalen. Het is niet zo dat je eigen adres hierop staat en je op die manier gemakkelijk kan faciliteren in fraude. Of denk jij hier anders over?

 1. Ik vind de verdiensten totaal niet in verhouding staan met het gedoe eromheen. Krijg je een paar grote pakketten, staat je hal (of woonkamer?) helemaal vol… Daarnaast betwijfel ik heel erg hoe de markt hiervoor is. Ik heb zelf ooit een optie gekregen om een pakket bij zo’n thuisadres van iemand te laten bezorgen, en dan vroegen ze er ook nog eens meer voor dan een regulier pakketpunt. Nee, ik pas…

  1. Ik heb iedere week wel de pakketjes bezorger die hier aanbelt met de vraag: ‘pakketje voor de buren’. Hierdoor doe ik het voor niets, haha. Op een gegeven moment weten de pakketjes bezorgers natuurlijk ook dat thuiswerkers altijd thuis zijn i.v.m. corona en wordt er vaak aangebeld.

   Bedankt voor je reactie Audrey, zeker terechte punten.

 2. Het zijn maar kleine bedragen die je krijgt, maar als je echt om geld verlegen zit, dan is het een optie. Ik zou het niet doen, voor mij levert het te weinig op.

 3. Ik doe het nu een jaar en ben er erg tevreden over. Als je puur naar het geld kijkt kan ik je volgen maar naast dat het me een zakcentje geeft brengt (niet dat ik het nodig heb, maar stilzitten is nou eenmaal niets voor mij en nu heb ik wat te doen op stille momenten) het me ook nog eens meer dan geld alleen. Toen bleek dat mijn punt lastig gevonden werd omdat mensen een winkel verwachten waar ik een gewoon woonhuis ben moest ik me verdiepen in Online marketing en mezelf die vaardigheid bijbrengen…zou zeggen dat dat een marketable skill is. Op het moment ben ik me aan het oriënteren op de mogelijkheden van het starten van een blog om mijn punt nog meer bekendheid te geven en eventueel als extra inkomstenbron door middel van affiliatelinks. Voor mij is het +++ niet enkel een bron van inkomsten

 4. Pfff laat maar zitten ..voor zo weinig geld zoveel gedoe. En inderdaad, zoals iemand hier schreef- straks leveren ze mega grote pakketten en staat je hal meteen vol, ik zie het al helemaal voor me! En dan steeds iemand aan de deur…Ik zu het wel doen voor meer geld..maar niet voor 28 cent, kan je al beter krantenbezoger worden, levert meer op!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.